Skip to main content

Nicklas Stavbom

Egenföretagare med sambo och två barn.

Vad jag gör:
Producent/Projektledare/Delägare

Född:
13 December 1977

Timeline kortversion

Jag har arbetat 20 år med grafisk produktion, reklam och marknadsföring.
Från starten med egen enskild firma (1999) till anställd och delägare på ADC Media. Eget aktiebolag från 2009. 2013 bildades Stavbom de Wall Mediaproduktion tillsammans med Malin de Wall och företaget går numera under företagsnätverket High Coast Media. Jag har jobbat med alltifrån små lokala företag till stora offentliga verksamheter, som t.ex. FRA, Sollefteå kommun och Kramfors kommun. Jag är i grunden grafisk formgivare och webbproducent men arbetar även som filmare och projektledare.

Övrigt

B-körkort
F-skattsedel
Delägare av AB

Goda kunskaper i engelska och grundläggande kunskaper i tyska.

Styrelseordförande  och ledamot i olika föreningar.

Steg-1 utbildning i både fotboll och ishockey. Har varit tränare för div. ungdoms- och A-lag i fotboll.

Personligt

Bor på en gård en bit utanför Sollefteå tillsammans med en underbar sambo och två tok-troll till barn! Tiden kretsar mycket kring barnen och dess aktiviteter. På sommaren fotboll och på vintern slalom till exempel. När det finns tid över så håller jag gärna på ute på gården och snickrar, kör fyrhjuling och använder motorsåg.
Jag är definitivt en lagspelare som person och trivs väldigt bra i grupp. Är social och har lätt att samarbeta med andra människor.

Timeline

1993/1996

Medieprogrammet

3-årigt gymnasieprogram med inriktning media.

Utgångsbetyg 4,3

På den här tiden fick man lära sig grunderna analogt, tänk dig! 🙂

Analog redigering för film. Fotoframkallning i mörker-rum med vätskor och kemikalier. Omfångsberäkningar på papper för t ex bokproduktion. Grafisk formgivning med ”gnuggisar”, papper och penna. Superviktigt för resten av karriären att ha lärt sig formgivning från grunden. Bild var favoritämnet.

1996/1997

Värnplikten

10 månader som Gruppchef på Pansarbandvagn på I21 i Sollefteå.

1997/1998

Komvux

Läst upp ämnen så som Tyska, Matematik, Historia och Datakunskap.

1998/2000

KY-utbildning

Läste 2-årig mediaproduktions-utbildning på PowerHouse i Kramfors.

På schemat fanns bl a Radio, TV, grafisk formgivning, webbproduktion, 3D-animering och ljudproduktion. För min del avslutades utbildningen med utlandspraktik i 3 månader på en reklambyrå i Madison, Mississippi samt en två-veckors praktik på Liquid Light i Brighton, England.

2000/2003

SNT Sweden AB

På SNT Sweden arbetade jag med bredband- och antivirus-support, kopplade nätverk, lagade telefoner, utbildade nyanställda och skapade SNT Swedens Intranät.

2004/2013

ADC Media

På reklambyrån ADC Media i Sollefteå började jag som anställd och efter några år blev jag delägare och var det fram till 2013. På ADC Media arbetade jag med grafisk formgivning för både trycksaker och webbproduktioner. Till exempel så producerades Elpress News, Elpress nyhetsbrev. Något som jag än idag formger. Nyhetsbrevet kommer ut på engelska, danska, svenska, tyska och finska.

2013/NUTID

Stavbom de Wall Mediaproduktion/High Coast Media

Tillsammans med min sambo, Malin de Wall, så startade vi Stavbom de Wall Mediaproduktion AB. Vi går idag under High Coast Media i samarbete med Uhlin Media från Kramfors. Tillsammans tillhandahåller vi allt från webb och trycksaker till film- och fotoproduktioner.

Expert

Kunskaper

Design

 • Adobe Indesign

 • Adobe Illustrator

 • Adode Photoshop

 • Papper och penna!

Webbproduktion

 • WordPress

 • YooTheme

Filmredigering

 • Final Cut

 • Keynote


Grundläggande

Kunskaper

Effekter

 • Adobe After Effects

Sociala medier

 • Instagram

 • Facebook

Kameror

 • Digital filmkamera Blackmagic Design Ursa mini 4.6 K

 • Canon EOS 1D

Referenser

Efter över 20 år i branschen så finns det naturligtvis en mängd referenser att hänvisa till. De bifogas i dokumentet Referenser av sekretesskäl.

Eftersom detta CV ligger som undersida på highcoastmedia.com så finns en mängd arbetsprover om man följer menyn längst upp på sidan. Kommer även bifoga arbetsprover i separata dokument.